Themadag met Marnix van Rossum

25 november 2018

Voor deelnemers en oud-deelnemers van Vipassana Meditatie Breda

Op zondag 25 november organiseren wij traditiegetrouw een themadag. Dit jaar zal Marnix van Rossum samen met Aukje Rood, die de yogaoefeningen verzorgt, de dag vorm en inhoud geven.

Marnix woonde gedurende 6 jaar in Azië in kloosters en meditatiecentra, enige tijd als monnik en hij deed onderzoek naar de verschillende vormen van meditatie. Hij heeft een verfrissende blik op hoe Mindfulness volgens de Boeddha bedoeld was. Recentelijk schreef hij het boek: Mindfulness: back to the roots: een overzicht van verschillende boeddhistische meditatiestijlen en tradities. Daarnaast is Marnix bestuurslid van de SIM (Stichting Inzichtsmeditatie), geeft meditatiebegeleiding bij Gimselacademy in Rotterdam en werkt als psycholoog en coach voor jongeren en gezinnen met autisme en ADHD gerelateerde problematiek.

Het thema van deze dag is ‘niet weten’.  Als het om meditatie gaat of om het volgen van een spirituele traditie, willen we graag weten hoe het zit; wat goed is en wat niet goed is. Het niet-weten kan immers ongemakkelijk, onzeker of kwetsbaar aanvoelen. Als we onszelf werkelijk willen zien en groeien in het pad van verandering, is het belangrijk dat gevoel toe te laten. Tijdens deze themadag zullen we daarin oefenen met meditatie als hulpmiddel voor de weg naar het hart.

  • Datum25 november 2018
  • Tijd09.30 - 16.30 uur
  • LocatieDe Ruimte, Heuvelstraat 52b, Breda
  • Kosten€ 65,00 inclusief vegetarische lunch
  • RekeningnrNL59INGB0006985674
  • t.n.v.Stichting Vipassana Meditatie Breda