Inspiratie

Regelmatig lezen de meditatiebegeleiders – Aukje Rood en Ingrid Dassen – teksten of gedichten voor of schrijven deze ter publicatie op Facebook of voor deze site. Ter inspiratie een selectie hiervan.

Navelstaren 20 november 2018
Wat een raar woord eigenlijk, navelstaren… Ik kan niet eens naar mijn navel staren, tenminste niet zonder mijn nek te forceren. Door critici wordt meditatie soms gekwalificeerd als ‘navelstaren’. De dikke van Dale noemt het ’opgaan in het nadenken over zichzelf’. Andere woordenboeken spreken van ’overmatig bezig zijn met zichzelf’ of ’op zichzelf gericht zijn’ of zelfs ’egocentrisch zijn’.
Eerlijk gezegd zie ik navelstaren meer bij niet-mediterenden. Als meditatiebegeleider ontmoet ik regelmatig mensen die zeggen van de onrust in hun hoofd ……

Vandaag     26 – 28 oktober 2018
Er is maar één dag die je ooit zult leven. Er is maar één dag die je ooit onder ogen zult moeten komen. En die dag is vandaag, deze levende dag, deze ene dag, deze eeuwige dag, de enige dag die er toe doet. Hij is nooit eerder geleefd en zal ook nooit meer geleefd worden. Hij is uniek. We kunnen al onze hoop en al onze dromen ……

De uitnodiging     4 februari 2018
Het interesseert me niet wat je doet voor de kost. Ik wil weten waar je naar hunkert en of je ervan durft te dromen het verlangen van je hart te vervullen.
Het interesseert me niet hoe oud je bent. Ik wil weten ……

Heb geen haast
Heb geen haast
Zie hoe een bloem groeit, ze heeft ……….

Metta, liefdevolle vriendelijkheid     december 2016
Dat de kracht van moed en vertrouwen je helpt om in vrede te zijn met jezelf, met dit lichaam, met je emoties en denken.
Dat de kracht van moed en vertrouwen ……..