Begeleiders

Aukje Rood

Al jarenlang leefde in mij het verlangen om naast docent Mindfulness yoga in Breda ook meditatie vorm te geven. Na een aantal jaren alleen te hebben gemediteerd en na verdieping in de boeddhistische psychologie ontmoette ik Frits Koster, leraar Vipassana meditatie in Nederland. Door zijn ondersteuning en persoonlijke begeleiding werd het vanaf 2000 mogelijk inzichtmeditatie in Breda te beoefenen. Ik geef samen met Frits Koster retraites en bijscholingen. Met Coby van Herk begeleid ik jaarlijks een retraite die door Vipassana Meditatie Breda wordt georganiseerd.

Voor mij persoonlijk is de meditatiebeoefening als een natuurlijk medicijn. Het zet mij aan tot het zien van de realiteit van dit moment, zowel bij dat wat er in mijzelf gebeurt, als ook om mij heen.  Meditatie helpt mij in contact te blijven met die realiteit. Er meer zicht op krijgen maakt dat ik makkelijker meebeweeg met de moeilijke en soms intense of geweldige gebeurtenissen die zich voor kunnen doen. Vertrouwen en inzicht, mildheid en compassie zijn voor mij de helpende krachten daarbij.

 

Ingrid Dassen

Mediteren is meer dan zitten op een kussen. Ik beoefen al vele jaren Vipassana meditatie en nam in 2006 deel aan de eerste Dhamma verdiepingscursus van de Stichting Inzichts Meditatie. Daarna volgde ik verschillende retraites in Nederland en Engeland. Ik begeleid diverse meditatiegroepen in Rotterdam en Breda, geef retraites en mettadagen samen met Coby van Herk, jongerenretraites en wandelretraites met Hans Gijsen. Ik genoot een opleiding in Gestalt en Psychosynthese en ben in het dagelijks leven werkzaam als coach/adviseur in mijn praktijk in Rotterdam. De boeddhistische psychologie is hierin voor mij een belangrijke inspiratiebron.