Onze doelstelling

Wat wil Vipassana Meditatie Breda (VMB) bereiken? Het bestuur heeft de bedoeling van de stichting verwoord in een ‘waarom’, ‘hoe’ en ‘wat’. Waarom doen we wat we doen? Hoe doen we dat? En wat bieden we concreet aan?

Waarom?
Vipassana Meditatie Breda wenst mensen de innerlijke rust en vrijheid toe om bewust aanwezig te kunnen zijn in het leven, op zowel mooie als moeilijke momenten. Wij geloven dat we met de inzichten die we daarmee opdoen geluk, wijsheid en compassie voor onszelf en anderen ontwikkelen.

Hoe?
VMB helpt mensen om inzichtmeditatie duurzaam onderdeel van hun leven te maken. Dit doet zij vanuit boeddhistisch perspectief en toegepast op het westers dagelijks leven. VMB is lichtvoetig, eigentijds en toegankelijk voor iedereen, met meer of minder meditatie-ervaring. VMB biedt kwaliteit door de begeleiding van een netwerk van ervaren leraren.

Wat?
VMB biedt gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met inzichtmeditatie, deze samen te beoefenen en verdiepen. De stichting heeft daarvoor een variatie van bijeenkomsten, maar nodigt deelnemers ook uit het dagelijks leven als werkterrein te zien.